مهدی دوستی انتخابات را یادگار بزرگ امام راحل «ره» و عرصه نمایش اراده ملت برشمرد و ضمن تبیین اقدامات دولت سیزدهم در استان تأکید داشت که امروز همه نگاهها به حضور ملت ایران در پای صندوقهای رأی است.
مهدی دوستی با اشاره به در پیش بودن دور دوم انتخابات ریاست جمهوری، تاکید کرد: انتخابات عرصه نمایش اراده ملت است و ما موظفیم به بهترین نحو ممکن این موضوع را پاس بداریم.
وی عنوان کرد: جمعه ۱۵ تیرماه در دومین مرحله انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری، حضور پرشور مردم در پای صندوقهای رأی افتخار دیگری را برای سرزمین بزرگ ایران رقم خواهد زد.
استاندار هرمزگان امروز چهارشنبه ۱۳ تیر، در همایش تجلیل از صنعتگران و معدنکاران نمونه هرمزگان اظهار کرد: مزیت نسبی ایران انرژی و خوراک ارزان است و متاسفانه به دلیل ایرادی که در توسعه صنعتی داریم این مزیت منحصربه حلقههای بالای زنجیره ارزش شده است.
وی تلاش برای نفوذ مزیتهای نسبی استان در عمق زنجیرههای ارزش را ضروری دانست و افزود: برای ایجاد فرصت استفاده صنایع پایین دست ازاین مزیتها، طی دولت سیزدهم توسعه طولی و عرضی صنعت در دستور کار قرار گرفت تا صنایع بتوانند محصولات مورد نیاز استان را تولید کنند که نمونه آن آغاز احداث مجموعه تولید فولاد آلیاژی است که برای رفع نیاز صنایع پیشران استان، ۸۰۰ هزار تن از گریدهای مختلف فولاد را تولید خواهد کرد.
استاندار هرمزگان با اشاره به تمرکز چندین دههای کشور بر روی کانیهای فلزی، گفت: هرمزگان ظرفیت بالایی در حوزه کانیهای غیرفلزی دارد که به عنوان بال دوم توسعه معدنی با آماده سازی زیرساختهای معدنی و بهرهبرداری از بندر تخصصی خمیر اتفاقات بزرگی در این حوزه افتاده است و با این هماهنگ سازی بین داشتههای سختافزاری و نرم افزاری، اقدام مهمی در راستای توسعه صنعت و معدن هرمزگان را دنبال کردیم.
وی با اشاره به لزوم توسعه دریا محور در کشور ادامه داد: ما برای سرمایهگذاری در حوزه دریا با یک ترس تاریخی روبرو هستیم که با ترغیب بیمهها جهت ورود به این حوزه سعی شده ریسک سرمایهگذاری در دریا را به حداقل برسانیم هرچندکه بیمه، تئوری اعداد بزرگ است و همین تئوری ما را دچار دور باطلی کرده چرا که تا حجم اقتصاد دریا کوچک است بیمه به آن ورود نمیکند و تا بیمهها هم به حوزه ورود نکنند حجم این اقتصاد بزرگتر نخواهد شد.
بهرهبرداری از ۱۰۲ هزار میلیارد تومان طرح سرمایهگذاری در هرمزگان
دوستی بهبود محیط کسب و کار را دیگر راهبرد دولت در استان هرمزگان معرفی و اظهار کرد: باهمین راهبرد رتبه امنیت سرمایهگذاری در هرمزگان از رتبه نوزدهم به رتبه نخست رسیده و این جایگاه را چندین فصل است که حفظ کردهایم چون معتقدیم نتیجه این بهبود محیط کسب و کار و سرمایهگذاری در استان، کسب رتبه نخست کشوری در مجموع سرمایهگذاریهاست و به تبع آن ۱۰۲ هزار میلیارد تومان طرح سرمایهگذاری در استان به بهرهبرداری رسیده است.
استاندار هرمزگان انباشت سرمایه را مادرِ توسعه در هر جامعهای دانست و تاکید کرد: در راستای توسعه بندر شهید رجایی و حل چالشهای این بندر نیز امروز ۲۵۰ هزار تن سیلو در دست ساخت داریم و طرح توسعه شبکه ریلی داخل بندر شهید رجایی نیز آغاز شده ضمن اینکه الحاق اراضی ۲۷۰۰ هکتار به این بندر نیز انجام شده است.
دوستی با بیان اینکه صنعت در فناوری با ضعف بزرگی روبرو است، ادامه داد: دنیا امروز به سمت صنایع نسل چهار حرکت کرده است، به دلیل محدودیتهایی که در حوزههای مالی استان داریم هنوز دراین بخش ضعیف هستیم و برخی از صنایع به سمت واردات کارخانههای دسته دوم حرکت کردهاند که راهی برای راهاندازی صنایع با قیمت پایینتر است.
استاندار هرمزگان در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به مطالبه نماینده مردم شرق هرمزگان مبنی بر راهاندازی صنایع تبدیلی در شرق استان عنوان کرد: دولت نمیتواند مستقیما در این حوزه ورود کند اما با تسهیلاتی که از ابتدای دولت سیزدهم برای ایجاد صنایع تبدیلی در نظر گرفتهایم حجم تولیدات صنایع تبدیلی استان که یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن بوده امروز به دو میلیون و ۸۰۰ هزار تن در صنایع تبدیلی، بستهبندی و سردخانهها رسیده است.
وی ادامه داد: حاضریم برای راهاندازی یک واحد تولیدی و تبدیلی مورد نیاز استان تا ۹۰ درصد کل اعتبار مورد نیاز را تسهیلات ارائه دهیم و از محل کمکهای فنی و اعتباری استانداری نیز پنج درصد سود تسهیلات را پوشش خواهیم داد.
دوستی نیروگاه اتمی سیریک را با تولید ۵۰۰۰ مگاوات برق، مادر توسعه شرق هرمزگان خواند چراکه صنایع بیشماری در کنار این نیروگاه شکل خواهند گرفت و گفت: مطالعات بندر جدید میناب و دیوار کشی پارک چسب و رزین نیز در میناب آغاز شده است.